torsdag 9. september 2010

En hvilken som helst dag

(meget inspirert av www.linesnyeverden.blogspot.com kommer dagens innlegg )

Det å våkne med en kikkert i øret, og av lyden til en fnisende sønn kl.0640 er uten tvil en god måte å starte dagen på. For det første rekker vi både å kose under dyna til mammaen litt før vi står opp og vekker storesøster. For det andre er latteren til min sønn når pappa blir vekket på samme måte som meg, ubetalelig..Tar meg selv i å smile her, bare av tanken på latteren hans..

Dagen begynner på sin sedvanlige måte, med klut og såpevann på begge, Sara i starten bittelitt mer effektiv enn Simen. Men når han begynner på en "vaskerompestompen" -sang, er hun med... Såpeskummet fyker, våte kluter klaskes mot små romper og latteren er igjen; ubetalelig. Videre frokostkamp. Minsten lider av uhelbredelig beslutningsvegring, Sara av ombestemme-seg-syndromet.Etter to forsøk blir det meg som bestemmer,og det begynner endelig Simen og forstå.
Når man er snart 9 år, og morgentrøtt og seig i kroppen tar alt tid.Meget.Lang.Tid.
Står opp 0715,drar 0810.Hun har som regel fortsatt ikke pusset,gredd eller tatt på sokker 5 mijn. før hun drar. Men gud hjelpe seg såskjønn hun er med bustehår og barbeint.Hun er trolig det aller vakreste jeg vet!
Minsten er fortsatt befriende fri for antrekksnykker, man tager hva mor har funnet frem.Eventuelt at søster føler hun må bidra litt på stylingen om mamma tok for kjedelig genser..

Alt dette har altså skjedd på 1 time!

Etter skolen går min førstefødte hjem, som regel til tomt hus. Hun ringer meg på mobilen som avtalt, for å fortelle at hun er trygt hjemme.Lekser, litt saft og en kjeks, før barnetv eller egenlek.Deilig med så stor og flink avsvarsfull jente!
Minsten er ikke fullt så blid som henne på ettermiddagen, han er sliten mildt sagt. Kortluntet liten prins, som er både tørst og sulten allerede i bilen. Bare så synd at mamma ikke har kjøleskap i bilen....

Og etter middag, klesvask,leksesjekk, kvelds,stell og tannpuss er det endelig kvelden for store og små..Hjemmet mitt er da som regel ryddig, lys er tent og Simen legges først. "urettferdig" er standard kommentar, men han blir fort tyst når jeg forklarer at Sara IKKE får de sangene han får.."vår lille hemmelighet" blir vi enige om...Han sovner som regel greit, oppe en gang for å tisse og en gang for å vise ett blåmerke eller glemt å fortelle om når han lekte med enellerannen i barnehagen og de fant en maur og-og-og-og!! Sover alltid før klokka er blitt 20.
Vakreste jenta mi legger seg 2030-2100, med en sang, litt kosehvisking og lavendelsprayen sin..Hun sovner sjelden med en gang, men ligger og tenker over dagen sin..'
'Så var det kveld for de voksne. Følelsen når de små sover og jeg kan puste lettet ut fullstendig sikker på at dagen har vært så fin som vi kunne gjort den, er::: ubetalelig. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg alltid gjør så godt jeg kan, verken mer eller mindre. Min misjon er at barna skal være lykkelige, trygge på seg selv og på meg og vite at mamma er den beste mammaen hun kan være.
Noen av dere vet at jeg har leflet med tanken på å ha ett barn til. Den tanken er nå forkastet. Jeg kjenner at det holder med småtasser nå.At tanken på nattevåk og magesmerter fortsatt gjør meg fysisk uvel er vel grunn god nok, faktisk snart 5 år siden jeg hadde nyfødt sist...
Men si gjerne i fra om jeg kan låne noen av deres små, for å snuse,koseprate, bysse og lulle. Jeg kan garantere at de er i de beste hender.