tirsdag 23. desember 2008

Dagen før dagen..

Tenk at det er lille juleaften!!Den aller besteste dagen i året, timer fylt med forventning,glede og melankoli over barndommens jul.Mange minner om mormors svinestek, om hennes gode klemmer, David og jeg som snek oss inn på rommet hennes hvor vi visste at pakkene lå gjemt.
I skrivende stund er jeg på joben, hjemme ca 1930.Bare stoppe og kjøpe strømpefyll til ungene først, så drar mor på seg pysj, tar ett glass rødvin og koser seg med tv og familien min, i seks dager til ende.

Gleder meg vanvittig til ungene står opp i morgen, og ser hvor flott stuen er med alle gavene under treet og det er rent og at julenissen har fyllt opp strømpene med balder,snop og en ventegave :D Tenk å være barn igjen....Bare denne ene dagen i året..

tirsdag 2. desember 2008

Førjulstid

Det er 2.desember i dag.I dag er det 2.desember.Alle nisseunger må opp og stå, ut og gå for det er 2. desember i dag.

Tenk at etter å ha ventet tålmodig spenning i 5 uker, så er endelig grommåneden min her. Kalenderen er sirlig hengt oppover trappegelenderet, ble rålekkert!Det er tørket støv,laget fiskeboller og stekt pepperkaker, hatt klassevenninnebesøk og lagt seg nysnø her i dag.Nå sitter mor og far i sofaen og sløver.Den ene mer nesetett enn den andre.Tror jeg vinner.Ja.

Nå skal mannen lage matbokser, så legger vi oss.Jeg er i tillegg til snørrete,også frysen og grøssen, stiv i nakke og skuldre og tidvise "stikk" rundt brystkassen.Ikke noe smerter altså,men noget ubehagelig bare..

Og tenk at snøen kom i går, 1.desember.Kan det bli mer perfekt??Sitter her barnslig blank i øynene og lengter,men passer på å nyte dagene FØR juleaften, da det faktisk er disse dagene som ER jul.