mandag 24. november 2008

Mandag, blåsebortdagen

I dag er det skikkelig sur og kald vind hos oss,som tidvis lukter snø.Tror ikke at disse hvite magiske krystallene kommer i dag, men veldig deilig å snuse inn frostlukt...

Familiebursdag vel overstått, med pølser og kaker og snop og gaver og snille(dog sukkerhypre) unger.Alt gikk etter boka.
I kveld er det barnebursdag.Gleder meg vanvittig til de to timene er ferdige, så kan julen bare komme..
På vegne av Sara gleder jeg meg jo samtidig til at hun skla få leke med alle vennene sine i lekeland da.Tror det blir 10 svette,lykkelige jenter på Spenst i dag:)

Lurer på om jeg skal
a)se på tv og slappe av litt
b)finne julestjernelissene mine og sjekke at de virker
c)gjør noe annet konstruktivt.


Vi får se om vi kanskje rekker litt av hvert!!Trøtt er jeg hvertfall:0

søndag 16. november 2008

Glaaade jul:

Siden Mimmi har bursdag tok jeg meg sammen i går kveld og lagde dørkranser:
(la dem i "filen til høyre..Den hvite er vår, den røde til Mimmi!))


bare 14 dager til 1. advent!!!!!Tjohooo!




Søndag,bursdag,gråvær

Jada.Den berømmelige søndagen er her igjen,tross mine bønner om å aldri måtte oppleve en søndag til...HATER søndager.Lange tomme dager uten mål og mening. De som er født med tursko på beina og en evig iver etter å sanke ved eller plukke kongler til opptenning er altså min rake motsetning. Aldri i verden om noen ser meg alene med to unger oppi tyttebærheia, med roser i kinn og skaut på hodet.
Ser det for meg:
teori: lykkelig trekløver, mor og to unger, ikledd praktisk parkas og allværsstøvler, med kurv på armen.Går kilometer etter kilometer,kanskje til og med syngende i kanon "hei hå, hei hå"..Finner sikkert 5 bøtter tyttebær, ungene selvfølgeklig med på denne matauken.De løper henrykt fra tue til tue, krangler ikke, men hjelper hverandre med å fylle kurver og bøtter..Vi tar nok en rastepause på en trivelig stubbe, med maurtue der maurene selvfølgelig ikke er av den aggressive sorten.Vi spiser hjemmebakte brødskiver med leverpostei og makrell i tomat og finner en bekk der vi drikker.
Jadda.
Praksis:
Mor tror teorien kan funke i praksis, og tar med to unger på tur.Teorien får seg en trøkk allerede når mor forteller hva man skal."På bærtur??Det vil ikke jeg!!" "ikke jeg hellej!!"
Men mor smiler, og blunker og sier at dette blir sååååå koselig!Bare vent og se!!Viser seg fort at kurver og bøtter er glemt hjemme, så man tar en kiwipose man finner i bilen.Ungene krangler om hvem som skal ha den/ikke vil ha den..Mor svelger tungt og smiler igjen.Hun motiverer så hun blir rød i ansiktet, frister med leverpostei oppi lia( "æsj, jeg liker ikke leverpostei!" "ikke jeg hellej!!"

Merkelig med det.Uten engang å ha PRØVD en slik utflukt, VET jeg utfallet. Derfor velger man å bli hjemme/i hagen/plantasjen/besøk/middag hos familie/lekeplass.

Igjen: hater søndager.

mandag 10. november 2008

mandag, syk sønn

Natten har vært preget av feberhet sønn, som har grått mye.Antar at tårene og gråten kom fra feberfantasier, for han gråt hysterisk i tre runder og kikket panisk opp i taket og bablet om at det var skummelt og mørkt der.Endte opp med å sove fra 0230-0645 på armen min/inntil meg i sara sin seng. Hun hadde vi av erfaring lagt oppe i min seng ved leggetid, og bra var jo det....

Nå prøver lille helten vår å sove litt, og det skal så jaggu meg mor også prøve på..Trøtte er vi!

Sara ble også hjemme i dag, hun klaget på vondt i halsen og at er slapp. Hjemme er jeg jo uansett, så hvorfor ikke.Vi har tegnet,klipt,limt,sett Mikkes jul og spist lefser og vafler til frokost.Ikke verst dag tross omstendighetene.Oppdatert ønskeliste foreligger til de som måtte være interesserte i det;)

søndag 9. november 2008

Søndagskveld, alene

Når man er alene ser man "die another day", spiser nachos og salsadip, tenker altfor my og gleder seg til å legge seg..
Snupperuppa sover oppe i min seng, jeg låner hennes.Simen har høy feber, og det liker jeg som kjent ikke siden feberkrampene i april. Jeg er vettskremt, får høy puls og blir generelt veldig engstelig og overbeskyttende mot han når han har feber.Det som skjedde i våres er rett og slett det verste jeg har opplevd, uten sidestykke. Å bære sin livløse unge, cyanotisk og slapp.... Håper ikke vi opplever det mer.

Han har fått febernedsettende, inhalator og nesesptay.Har allerede sjekke på han to ganger siden 1930 da han la seg. Og når jeg ligger vegg i vegg, får jeg håpe at ejg våkner av en evt krampe.Tanken på å våkne i morgen tidlig og ikke vite hvordan hans natt har vært, kjennes forferdelilg.Tenk om han skulle gå i krampe i søvne mener jeg.*bank-bank*

Sara har også vært litt slapp i dag.Om det har vært pga været, at vært i dårlig form eller rett og slett sympati-syk med Simen anes ikke.Ikke spiller det vel noen rolle heller, for kose oss har vi gjort uansett.
Les: sett tv, lekt litt, togbane, data, tegnet, vafler, saft, tv, stell, etc.
Egentlig den verste type dag ejeg vet, mange lange timer uten effektivt innhold.Men har man syke barn, er det en selvfølge at de kommer først i "køen"

Da kjenner jeg at denne kroppen har hatt nok daffesøndag, vil legge meg om kort tid.

Husk å legge igjen en hilsen om du er inne og leser da;)