tirsdag 28. oktober 2008

Om å vente..

Dagene nå går med til å vente.Vente til tiden er inne for å vaske hus,handle gaver,pynte og nyte.Jeg venter på nysnø, krystallklare netter, akebakkevær, kakao i sekken, pakke inn kalendergaver og ikke minst gleder jeg meg til å se barnas store, tindrende øyne når de ser sin flotte gavekalender..Jeg venter på hobbyverksted,bakedager,juleforestillinger, luciafrokost i barnehagen og julestjerner i nyvaskede vinduer.Jeg venter mest på det ene lille spesielle øyeblikket når julen er her.Ikke i dato,men følelsen av at den endelig er her. Da blir øynene mine blanke, både av dette øyeblikkets magi men også av barndomsjulens minner.Mormor som kommer ut på trappa, pyntet og klar,med ett forkle rundt livet og tar oss gjester i mot.Hun står der med sitt nyopprullede hår og lukter av stek,medisterkaker og jul.Dette vakre og fortryllende øyeblikket dukker som regel opp 4-5 dager før selve juleaften, når klokka bikker 23 og huset er rolig,unger er lagt og tven er skrudd av. Det er DA julen begynner....

fredag 17. oktober 2008

Fredag,endelig fredag..

Denne uka har vært den nest lengste uka i mitt liv. Det å holde to syke barn fornøyde og trygge,samtidig som man har en arm for lite er ikke småsaker altså..
Simen har skarlagensfeber, men ikke hatt feber i dag eller i går.Så derfor gikk mor og sønn ut og lekte og skarvlet og "jobbet" mens Saramor halvsov foran "madagasker" inne.

Nydelig høstvr ute, og siden Simen bare skulle plage/klatre på/lese for/ kose med Sara, var det best for alle parter at vi var ute litt. Jenta mi: det er så ille å se deg med feberhete kinn, blanke øyne og samtidig måtte passe på en nesten-frisk Simen så han ikke skal plage deg.Håper jeg får stelt bedre med deg i morgen.

I morgen skal mamma og jeg på vernissage:)Det blir moro, og ett sårt trengt avbrekk fra dette huset..Har vært inne i 4 dager nå, trenger veldig å være sammen med VOKSNE mennesker noen timer...

onsdag 15. oktober 2008

Sara,min engel

Sara vært hjemme i dag hun også.Sa hun ikke hadde sovet noe godt i natt, og var sliten i ansiktet.What the heck, en kosedag hjemme med mor og bror gjør vel ikke vondt? Vi har tuslet rundt i pysj i hele dag, sett polarexpressen 3(?) ganger og hun har tegnet mye og kost seg.Mormor og Mimi var her i en snau time og avledet litt.
Sara fikk noen nye tusjer som hun holdt på med i 1,5 time. Hun var sliten hele dagen, men med sitt sedvanlige aktivitetsnivå alikevel føler jeg.

Begge spist dårlig, boller,potetgull,en youghurt, en pølsebit og noen nudler er i grunnen det jeg har fått i dem.Gid bedring til mine små, håper morgendagen bringer mer smil og sol for oss alle

Simen sykegutt

Da har Simen fått skarlagensfeber..Vi to vært på legevakten, inn 1915 og hjemme igjen 2020!Ikke verst om jeg så får si det(noe sånt som ett av hundre legevakt-turer som går så kjapt)
Han er sutrete,rød i kinnene, varm i huden, meget svakt utslett på ryggen og meget smittsom.
Antar Sara følger hakk i hæl, at begge blir hjemme en ukes tid.Hurra.

Selv er jeg sykemeldt med seneposebetennelse i venstre håndledd.Sukk.


Klager fælt her nå ser jeg, men det hjelper litt på humøret å få skrivd litt av seg.Tankene mine er først og fremst hos D & L nå, håper på klaff denne gangen selv om har vært en negativ test..

søndag 5. oktober 2008

Sunday people

..Dagen etter høstnattstormen begynte blå,ren og vakker.Terrassemøblene lå slengt over hele plenen, det var glasskår fra lyktene og sandkassen var nesten tom for leker.

Ungene og jeg var ute i 2 timers tid, de lekte så fint i sankassa med "nye" sandleker jeg fant i en sekk i garasjen.Jeg vasket vinduer rundt huset, for de så ikke ut etter inatt...
En time senere blåser og plasker det igjen, snakk om bortkastet energi!

Vi tre tok en vaffellunsj og Simen spiste meget bra for første gang på 1 uke.Han er nå på sin 8. dag med diarre, så imorgen MÅ vi få en legetime og ta noen blodprøver.Lille vakre gutten min!

Bare to dager til Lindalunsj og jeg gleder meg innmari!!*jippi*I dag har jeg og Tonny ryddet masse på gjesterommet og vaskerommet, mens snille unger lekte saccosekksisten, så Tom og Jerry eller tegne eller lekte så bra sammen......

Så altialt vært en knallsuper søndag, for både store og små!!

Nå Åndenes makt og en varm kopp med the.

lørdag 4. oktober 2008

Nok en jobbelørdag er overstått..

.. og i skrivende øyeblikk er simen sovende og sara eplespisende.Bolle og eplebiter til kveldsmat er vel ok en lørdagskveld?:=)

Tonny er avgårde og henter indisk,og planen er da å legge tuppa om 10 minutter for så og dekke på.
Mamma har fersk-suppe-lag på Gauterød, og jeg er bedt dit altså.Men tror nok jeg blir heima hos far ja.Jobb fra 10-16 me murrende hodepine er ikke akkurat energifrembringende.

Kom altså hjem 1630, til barn og mann som knapt hadde vært ute på terrassen.Så vi siste litt,før jeg og barna dro til Marit og lekte litt på sklien der. Ungene relativt fornøyde med det,mor fikk noen få ord med skjønne Marit før turen gikk til butikken og kjøpe lørdagsgodt til to meget snille unger. Ikke noe godterimas, heldigvis: de pekte på noen ulike smågodter de ville ha og når jeg sa nok, hørte de på det*elsker*

Gleder meg til tirsdag(Lindalunsj), torsdag(Niklas bursdag(simens første barnebursdag) og foreldremøte i bhg) Bare EN jobbelørdag igjen så er det tre(!!jippi!!) frilørdager på rad.Og VIPS er det nesten november allerede!

Juljuljuljuljuljuljuljuljuljuljul!!

fredag 3. oktober 2008

Mor og sønn, daffefredag!

Når Sara er borte, er det faktisk litt stillere her.Ikke bare på godt,men det er utrolig deilig, både for Simen og meg å få lekt litt i fred. Vi subbet rundt i pysj til 1130.Simen lekt masse med togbanen sin og skravlet med meg som har vasket og støvsugd..

Nå er begge stelt,Simen spiser en youghurt og en stratosbit, før vi skal ta en aldri så liten formiddagslur begge to.Prøve å få han til å sovne om ca 10 min..
Merker at han blir senere og senere trøtt for hver uke som går.Blir rart når han ikke sover dagen mer, og mors mulighet for en rolig time forsvinner.På den annen side frår man jo mer ut av dagen da.:)

Vi tar nok en bytur etterpå,for å ha luftet oss litt i gråværet!

torsdag 2. oktober 2008

Torsdagskveld

Det er høstregn ute,sånne lette og tette dråper som drypper ned på terrassegulv og markise.Tonny og jeg sitter i sofaen. i lettere koma,som vanlig...

Simen la seg usedvanlig villig, med en varm nattakos og "jei elker dej" før jeg satte døra på gløtt.
Saramor er i Langesund/Badeland med Farmor, og etter natta-samtalen å dømme er livet heeelt ok for klorvannsliten lita jente.Hun hadde knapt tid til å snakke med meg, for de holdt på å spille ett spill når jeg ringte:)

Jeg trives så godt på jobben min også, Bohus er åpenbart stedet å jobbe for småbarnsmamma.Hvertfall for en periode.Aberet er jo åpenbart de ukentlige to kveldsvaktene da, men er jo faktisk hjemme før halv åtte og rekker da å kysse ungene god natt før kveldskomae kommer og tar meg..

Fikk nå endelig litt info om hvor David og Linda står,"magemessig".De er i gang med ett forsøk til, og gjett om jeg ble glad!!!*jippi*

Håper de/vi får full klaff uten problemer i etterkant av egginnsettelsen.Unner dem alt godt!
Samtidig skulle jeg ønske at de delte litt mer av deres verden, og det har jeg savnet lenge.
Vansleig å være pårørende uten å få innsikt i noen verdens ting.Vi har gått utfra at de ville holde alt internt i Sunnekleppveien, men heldigvis har Linda laget en blogg hvor vi kan følge med*skrive seg bak øret at mamma får den adr*

Ellers: snart er det juuuuuul!!*løper lykkelig rundt i sirkler og får nesten blanke øyne av bare tanken på grønnsåpe,kalendergaver, og julefred*